Dag 5: Mot Douglas, Isle of Man!

25 juli, 2014 av Admin

Vi har haft lite begränsat med Internetuppkoppling de senaste fem dagarna men här kommer våra senaste bravader.

På onsdagen var det dags att åka lite till min (Carls) höjdpunkt under resan dvs Isle of Man, en liten ö mitt ute i irländska sjön som på grund av urgamla feodala lagar är mer eller mindre självstyrande från Storbritannien.

För att inte råka ut för några missöden så tog vi oss upp rätt tidigt och åka buss in till centrala Dublin där vi tänkte byta till en annan buss som skulle ta oss till färjeterminalen, den visade sig inte ha en tidtabell som matchade färjorna så vi fick åka taxi istället, tur att det inte så långt. Båten som vi skulle åka kan bäst beskrivas som en minera variant av Gotlandsbåten, 3,5 timme och många partier kortspel och en å annan film på en dator så gick vi iland i Douglas.

Där möttes vi upp av en lokal scoutledare som visade oss till 1 st Douglas Scout Groups scoutgård, scoutkåren måste vara en av världens äldsta då den grundades redan 1909 bara två år efter det hela började.

Efter att ha gjort oss lite hemmastadda så delade vi upp oss i tre grupper, en fixade mathandling på vår numera stammiskedja Tesco, Ruben och Gustav hade hittat ett berg (eller kulle) som de vill klättre upp på och resten kände för att prova ett dopp i Irländska sjön. Vattnet var faktiskt inte så kallt som vi trodde så vi låg kvar en stund och guppade runt i vågorna.

Senare gick tog vi en kort promenad i samhället. Till middag avnjöts egengjorda hamburgare.