skog

Sommarläger 2020

Läger på Skräddatorp och Fjällexpedition

Bli scout nu

Uppdaterad 2020-04-09

Välkommen till ett första föräldramöte inför sommarens läger!
Datum och tid: onsdagen 15 april, kl 18:45
Läs mer här.

Spårare och upptäckarlägret 2020

Hej alla scoutfamiljer!
Vi är i full färd med att planera sommarens läger – i år åker upptäckarna i förväg till Skräddartorp i Dalarna. Två dagar senare ansluter spårarna och vi lever lägerliv under en period.

På sommarläger växer man som scout – vi bor i tält, paddlar kanot, löser uppgifter och har andra aktiviteter. Packningen ansvarar man för själv, kompisarna är med och njuter av ett lägerbål på kvällen. Myggbett, hemlängtan och skoskav brukar också följa med, men det fixar vi tillsammans!

Förutom att vi hoppas att många scouter anmäler sig behöver vi lite hjälpande krafter under lägret. Vi välkomnar familjemedlemmar att följa med som extra ledare – kanske är du en bra matlagare eller har superkoll på kanoter? Häng med på sommarens äventyr!
Anmälan görs via formulär (se länken i lägerbrevet) och är det aktuellt med fler anmälningar är det en anmälan per person som gäller.

Om lägeravgiften är för hög har kåren en lägerfond där det är möjligt att ansöka om hjälp med betalning. Prata med en ledare från din avdelning så går vi vidare

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET:

Vi följer givetvis utvecklingen med virusets spridning och råd för hur vi ska förhålla oss till det. Både genom myndigheter och Scouternas riksorganisation.

Vi planerar för att genomföra lägret – men kommer självklart att vara öppna för nya riktlinjer och beslut som kan komma. Det är långt kvar till augusti och mycket hinner hända. Om någonting ändras skickar vi ut ny information.

Lägerbrev III skickas ut i maj med mer detaljerad info kring restider, packlista mm. Det går givetvis också bra att ställa frågor till oss ledare.

Med hopp om ett upplevelserikt sommarläger!
Ledarna

Lägerbrev II

 

Äventyrarnas Fjällexpedition 2020

Scoutårets höjdpunkt kommer bli nått alldeles speciellt!
Följ med på äventyr i Jämtlandstrinangeln, där vi kommer
vandra och leva i storslagen natur!

Expeditionsbrev I