Julmarknad

30 oktober, 2014 av Admin

Kårens årliga julmarknad 30 november!

Första advent har kåren som vanligt sin julmarknad, där vi säljer hantverk scouterna har gjort, har lotterier, loppmarknad, café, korvförsäljning med mera. Marknaden är en stor inkomstkälla för kåren, men den är också viktig då scouterna får visa upp sig och får möjlighet att vara med på ett större arrangemang tillsammans med resten av kåren. Till julmarknaden behöver vi hjälp med olika saker
för att det ska gå ihop. Vad har du möjlighet att ställa upp med?

V.48 – förberedelseveckan, i år testar vi ett nytt system för lappuppsättningen som innebär att scouterna har i uppgift att hänga upp lappar i portarna på gatan där de bor för att göra reklam för julmarknaden. Man får gärna hänga upp lappar på sin arbetsplats. Scouterna kan behöva lite stöd och hjälp med att få upp lapparna i portarna. Man får också gärna komma ner till Rotundan för att lämna loppisprylar och/eller hjälpa till att sortera sånt som kommit in.


29/11 – iordningsställande av julmarknaden.
 Vi börjar kl 09.00 med att få upp stånden, ser till att de är så färdiga som möjligt till dagen efter. Det handlar om att plocka upp loppisprylar, sortera böcker, prissätta saker med mera.


30/11 – Julmarknaden.
 Under marknaden behöver vi föräldrar som kan hjälpa till i stånden, stå på loppmarknaden och efteråt behöver vi hjälp med viss nedpackning och städning. Vi behöver alltså hjälp kl 09.00-ca 18.00 (man kan kika förbi ett par timmar, man behöver inte stanna hela dagen). På hemsidan finns ett schema där man kan boka in sig.


Bakning:
 Här kan scouterna gärna hjälpa till! Under marknadsdagen kommer vi att ha ett café och även sälja hembakt bröd i ett stånd. Till detta behöver vi hjälp med att få ihop alla härliga bakverk ni kan tänka er! Förslag på bak: mjuk pepparkaka, matbröd (frallor, limpor), pepparkakor, julgodis, småkakor, tårtor etc. Det man har bakat får man gärna komma förbi med under lördagen i skolan, eller söndag morgon. Tyvärr har vi inte tillräckligt med frysutrymme för att ta emot bakverk tidigare.

Självklart kan man inte gör allt men bara en liten insats är guld värt!

Tack på förhand!

/Julmarknadskommittén