Hjälp till på vår julmarknad!

29 oktober, 2013 av Admin

Advent kommer närmare, som de flesta vet arrangerar kåren en julmarknad för att få in pengar till lägermatriel och annat som vi behöver i vår verksamhet. Det är ett utmärkt tillfälle att synas och scouterna njuter av att få sälja hantverk de gjort själva, umgås med resten av kåren och hjälpa till! Vi behöver också lite hjälp från er föräldrar… Fyll i vad du kan tänka dig att hjälpa till med och lämna in till AL (Avdelningsledare) så fort som möjligt, det går också bra att skicka mail.

v.48 Förberedelser: Häng med avdelningen ut för att sätta upp lappar, kika förbi med loppisprylar, hjälp till att reparera stånden till julmarknaden eller kanske erbjuda en hand där det behövs. Ett utmärkt tillfälle att komma förbi är när ditt barn har vanlig mötestid.

30/11 Iordningsställande: kl 09:00 börjar förberedelserna! Ljushallen i Aspuddens skola ska göras i ordning och alla saker ska flyttas dit och packas upp. Vi behöver då hjälp med att köra, bära, se till att stånden är färdiga för söndagen med allt vad det innebär.

1/12 Julmarknaden: Under marknaden behöver vi föräldrar som kan hjälpa till i stånden, stå på loppmarknaden och efteråt behöver vi hjälp med viss nedpackning och städning. Vi behöver alltså hjälp kl 09.00-ca 18.00 (man kan kika förbi ett par timmar, man behöver inte stanna hela dagen)

Bakning: Här kan scouterna gärna hjälpa till! Under marknadsdagen kommer vi att ha ett café och även sälja hembakt bröd i ett stånd. Till detta behöver vi hjälp med att få ihop alla härliga bakverk ni kan tänka er! Förslag på bak: mjuk pepparkaka, matbröd (frallor, limpor), pepparkakor, julgodis, småkakor, tårtor etc. Det man har bakat får man gärna komma förbi med under lördagen i skolan, eller söndag morgon. Tyvärr har vi inte tillräckligt med frysutrymme för att ta emot bakverk tidigare.
Självklart kan man inte gör allt men bara en liten insats är guld värt!

/Julmarknadskommittén

Här anmäler ni vad n kan hjälpa till med